Mari interpreți: Daniil Trifonov

Miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați Rachmaninov, Piano Concerto No. 3 in D Minor, Op. 30 interpret de Daniil Trifonov.

Daniil Trifonov, a cărui biografie începe în martie 1991, sa născut în Rusia, în orașul Nizhny Novgorod. Băiatul sa născut într-o familie muzicală, iar acest lucru, poate, și-a predeterminat soarta. Părintele și străbunicul lui Daniel au cântat și, în plus, au fost angajați în adunarea de acordeoane. Bunica a condus corul. Mama – profesor de teorie a muzicii, tată – compozitor. În tinerețe, Oleg Trifonov plăcea chiar de punk rock, dar la o vârstă matură el a trecut la o altă muzică mai serioasă.
 
Daniil TrifonovViitorul maestru al jocului de pian a început să învețe muzica la vârsta de cinci ani. Audiere absolută – acesta a primit Daniil Trifonov ca dar din partea naturii. Părinții băiatului au înțeles acest lucru atunci când copilul a început să se intereseze de sintetizatorul tatălui său. Mama și tata au oferit tânărului muzician o alternativă – un pian. Daniel îi plăcea. Mai târziu, familia lui Trifonov sa mutat la Moscova, iar la vârsta de nouă ani, Daniel a mers la școala de muzică. Băiatul a fost foarte norocos – a fost trimis pentru instruire unui profesor talentat – Tatyana Zelikman, care a adus mulți muzicieni înzestrați – Konstantin Lifshits, Alexei Volodin, Alexander Kobrin. Primele succese În paralel cu alfabetizarea muzicală în „Gnesinka”, Daniil Trifonov a fost implicat cu Vladimir Dovgan la trei ani (2006 – 2009). Acest lucru a dezvoltat în băiat deja abilitățile existente de a crea opere de propria sa compoziție, pe care el continuă să le facă până în prezent. În crainicul tânărului compozitor – pian, orchestral, muzică de cameră.