Mari interpreți/Mari Compozitori: Emmanuel Pahud

Miercuri, 29 ianuarie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați cele mai frumoase piese interpretate de Joyce DiDonato, de pe albumul Songplay.

1. Arie Antiche, Book 1: „Se tu m’ami” / „Star vicino” (Arr. Terry for Jazz Ensemble), 2. Lean Away (Arr. Terry for Jazz Ensemble), 3. (In My) Solitude [Arr. Terry for Jazz Ensemble] si 4. Spring Is Here: With a Song in My Heart (Arr. Terry for Jazz Ensemble).

Născută în Kansas, Joyce DiDonato se prezintă publicului și criticilor din întreaga lume în opere variind de la Mozart și Handel, la Rossini, Donizetti, Berlioz și Heggie. Câștigătoare a Premiului Olivier din 2018 pentru o Realizări Remarcabile în Opera, ea este de asemenea câștigătoare a mai multor premii Grammy și o susținătoare acerbă a artei.

Joyce înregistrează exclusiv alături de Erato/Warner Classics, cea mai recentă adăugare la discografia apreciată a lui Joyce, este „Les Troyens” de Berlioz, care a câștigat Premiul pentru cea mai bună operă completă înregistrată la Premiile Internaționale de Operă 2018, Premiul BBC Music Magazine 2018 și este nominalizată în categoria Operă la Premiile Gramophone 2018. Albume sale solo includ „În război și pace”, care a câștigat premiul Gramophone 2017 pentru cel mai bun recital, „Stella di Napoli”, „Diva Divo” și „Drama Queens”, premiate cu Grammy. Erato/Warner Classics va lansa două albume noi în acest sezon, Songplay și Into the Fire.

În acest sezon o interpretează pe Didon în Les Troyens pentru prima dată pe scenă la Opera de Stat din Viena, Sesto la Opera Metropolitană și deține rolul principal în Agrippina într-un turneu de concert european cu Il pomo d’oro.

Ea va cânta la BBC Proms și în Hamburg cu Orchestre Révolutionnaire et Romantique sub conducerea lui Gardiner, în Sala Carnegie cu Orchestra din Philadelphia sub batonul lui Nézet-Séguin, cu Orchestra Simfonică din Chicago sub conducerea lui Muti și cu Orchestra Accademia Santa Cecilia cu dirijorul Pappano.

Joyce va avea turnee în SUA și Europa cu NYO USA cu dirijorul Pappano și va călători în Rusia și Asia cu Il pomo d’oro sub conducerea lui Emelyanychev. În recital, ea interpretează Winterreise împreună cu
Nézet-Séguin în Kansas City și Ann Arbor.

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.