Mari interpreți/Mari Compozitori: Sheku Kanneh-Mason

Luni, 3 februarie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați a IV-a mișcare a Concertului pentru violoncel și orchestră, op. 85, de Edward Elgar, în interpretarea tânărui violoncelist, Sheku Kanneh-Mason.

Sheku Kanneh-Mason a cântat la finalul ceremoniei religioase dintre Prințul Harry și Meghan Markle, împreună cu o orchestră formată din membri ai unor ansambluri prestigioase britanice – Orchestra Engleză de Cameră, Orchestra Națională BBC a Țării Galilor și Ansamblul Philharmonia.

După prestația sa televizată, urmărită de milioane de oameni, a oferit un interviu publicației People în care spunea că nu a avut emoții, a fost foarte relaxat și onorat în același timp să cânte la un eveniment cu semnificații deosebite și s-a lăsat absorbit de atmosferă, bucurându-se de ocazia de a cânta în fața unei lumi întregi. El spune că a primit invitația de a cânta la această nuntă chiar de la Meghan Markle. Mai cântase în 2017 la un eveniment caritabil patronat de Prințul Harry. În momentul artistic prezentat la Capela St. George a Palatului Windsor, violoncelistul Sheku Kanneh-Mason a interpretat trei piese: Siciliana de Maria Terezia von Paradis, „Apres un reve” de Gabriel Faure și Ave Maria de Franz Schubert. Primele două au fost alegerile artistului, în timp ce a treia a fost preferința ducesei Meghan.

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.