Mari interpreţi: Yo-Yo Ma

Joi, 18 Octombrie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați în premieră 2 lucrări muzicale ale violoncelistului Yo-Yo Ma:

„Unaccompanied Cello Suite No. 1 in G Major, BWV 1007| I. Prélude” – de pe ultimul lui album intitulat Six Evolutions – Bach| Cello Suites, apărut anul acesta, în luna august
şi
„Five Pieces in the Popular Style, Op. 102| I. Vanitas vanitatum” de pe albumul Songs from the Arc of Life in duet cu Kathryn Stott.

*Născut la Paris din părinţi chinezi şi crescut la New York, Yo-Yo Ma şi-a consacrat întreaga lui virtuozitatea şi inima călătoriilor sale de explorare muzicală din lumea întreagă.

Cu un violoncel şi cu o doză mare de curiozitate, violoncelistul Yo-Yo Ma, în vârstă de 63 de ani, a reuşit să aducă împreună oamenii de pe toate continentele lumii, fiind o dovada vie a faptului că muzica înseamnă comunicare, pasiune şi reprezintă un mijloc de împărtăşire a unor experienţe.

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.