Mari interpreți/Mari Compozitori: Myung Whun Chung

Marți, 22 ianuarie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați „Suita Carmen” din opera Carmen de Bizet, interpretată de Orchestre de l’Opéra Bastille & Myung Whun Chung.

Myung-Whun Chung este unul dintre cei mai importanţi dirijori contemporani.
Myung-Whun Chung este exemplul viu al conceptului de miracol asiatic şi în muzică, nu doar în economie. Din 2005, a preluat frîiele orchestrei din oraşul său natal, Seul.
În aprilie 2011, Orchestra Filarmonicii din Seul şi dirijorul Myung-Whun Chung semnau un contract de exclusivitate cu una dintre cele mai importante case de discuri pentru muzica clasică – Deutsche Grammophon. Era prima orchestră asiatică ce reuşea o asemenea performanţă – totul pentru că Myung-Whun Chung a reuşit să transforme o oarecare orchestră asiatică într-o orchestră care să conteze la nivel global.
Pe 11 aprilie 2013 a apărut pe piaţă al cincilea disc înregistrat de Orchestra Filarmonicii din Seul pentru casa Deutsche Grammophon.

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.