Maria Louisa van Staden cântă în concertul de gală de la Hamburg, unde va fi şi premiată

Stage4Kids este un festival  care a pornit de la o idee generoasă: aceea de a aduce, pe o scenă de concert importantă, copii între 4 și 12 ani care cântă la diverse instrumente. Laeiszhalle din Hamburg (Germania), este locul de desfășurare a Festivalului Stage4 Kids, ajuns în 2019 la a 4 a ediție.

România a avut-o ca reprezentantă, la ultimele două ediții pe Maria Louisa van Staden, astăzi în vârstă de 11ani, elevă la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București, la clasa profesoarei Alina Balaban.

Duminică 10 februarie va avea loc un concert de gală la Hamburg, în care va cânta și foarte tânăra noastră pianistă, Maria Louisa van Staden.

Mihaela Soare a stat de vorbă cu Kristina Sandulova, pianistă, director artistic și fondatoare a festivalului.

R: Spuneți-ne câteva cuvinte despre acest festival, Stage4 Kids.

K.S: Stage4Kids s-a născut acum 4 ani iar intenția mea a fost să ofer copiilor, cu vârste între 4 și 12 ani, care cântă la diverse instrumente, posibilitatea de a evolua pe o scenă mare cum este Laeiszhalle-Elbphilarmonie Hamburg. A fost pentru  mine  ca un vis împlinit să văd acești copii în minunata sală din Hamburg. Suntem foarte încântați că anul acesta avem participanți din 19 țări, inclusiv din Columbia și Australia. Ei ne trimit înregistrări video. Juriul este internațional: președinte este Alexander Trostiansky, violonist și profesor la Conservatorul din Moscova, iar ca membri, Edyta Fil, flautistă din Polonia, Maria Kyosseva din Germania, pianistă iar din Olanda sunt eu. Ascultăm și vedem înregistrările apoi facem o selecție privind abilitățile tehnice și artistice. Sunt foarte încântată să vă spun că Maria Louisa van Staden din România, este  unul dintre copiii care s-a bucurat de opinii extrem de pozitive din partea membrilor juriului, astfel că se va afla anul acesta pe scenă, în concertul de gală, unde va fi recompensată cu un premiu constând într-o pictură realizată,special pentru ea, de o artistă româno-daneză, Cornelia Tae. Maria van Staden a participat la ediția trecută a festivalului așa că anul acesta va veni pentru a fi premiată și sunt foarte bucuroasă să o revăd. Este foarte talentată, are o tehnică foarte bună și o atitudine foarte frumoasă pe scenă. Ne bucurăm cu adevărat că o avem, din nou pe scenă, în festivalul nostru.

R: Ce urmează, dnă.Kristina Sandulova, pentru acești copii, după Festivalul Stage4 Kids?

K.S.  Prin Stage4Kids  oferim premii copiilor dar avem și colaborări cu  un important festival de muzică din Amsterdam, apoi cu Frolicher Festival din Viena. Îi urmărim în continuare, în aparițiile lor din alte concursuri sau festivaluri iar câțiva dintre copii vor fi premiați, cu siguranță și de către ei. Ne dorim ca acești tineri muzicieni să fie motivați iar noi îi vom urmări permanent.