Maxim Vengerov: „Vin cu o surpriză, voi interpreta Sonata Nr. 3 de Enescu”

Maxim Vengerov povestește într-o scrisoare adresată organizatorilor motivele pentru care se bucură să revină în România în cadrul Festivalului Enescu. Cunoscutul violonist rus dezvăluie și ce a însemnat pentru el lucrul la Sonata Nr.3 de George Enescu.

A fost o plăcere și o onoare să analizez, să învăț și să interpretez Sonata Nr.3 de George Enescu”, scrie violonistul Maxim Vengerov.

„Este o bucurie să revin în Festival, cu atât mai mult cu cât doi muzicieni importanți se află la conducere, Zubin Mehta – Președinte de Onoare și Vladimir Jurowski – director artistic. Am văzut programul ediției 2017 și pot spune că merită să fiți mândri de ce artiști ați reușit să aduceți la București!”, mai scrie violonistul.

Pe 24 septembrie 2017, violonistul Maxim Vengerov va susține un recital extraordinar alături de pianistul Vag Papian pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului Enescu 2017. În program sunt lucrări de Brahms, Franck și Enescu. Cei doi muzicieni vor urca susține același recital și pe 22 septembrie, la Sibiu, în cadrul seriei Festivalului Concerte în țară.

scris