Meciul Brazilia – Argentina, oprit în minutul 5 de autoritățile sanitare

Protocolul COVID impus în Brazilia de către autorități a oprit partida dintre naționala acestei țări și Argentina, anunță BBC. Jocul extrem de așteptat dintre cele mai importante naționale din fotbalul sud american a fost întrerupt după 5 minute deoarece mai mulți agenți sanitari reprezentând Departamentul pentru sănătate publică, ajutați de stewarzi, au pătruns pe teren pentru a împiedica mai mulți jucători argentinieni să evolueze în continuare. ”Suntem în Brazilia de 3 zile, dacă voiau să ne deporteze jucătorii, aveau suficient timp!”, a reacționat Lionel Messi, argentinian.

Autoritățile braziliene susțin că patru fotbaliști argentinieni care evoluează în Anglia, Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Emiliano Buendia și Cristian Romero nu ar fi trebuit să joace, după ce aceștia ar fi încălcat protocolul impus de autoritățile din Brazilia.

Conform legilor braziliene, orice persoană care a călătorit în patru ţări, printre care Marea Britanie, în cele 14 zile precedând intrarea sa pe teritoriul brazilian trebuie să intre în carantină. Pe de altă parte, federaţia argentiniană se apără susținând că există un acord încheiat între cele 10 ţări din zona CONMEBOL pentru a le permite jucătorilor să circule şi să participe la meciurile din preliminarii în cadrul bulei sanitare.