Medicii suspectați că au eliberat adeverințe de vaccinare false pentru 10 fotbaliști, au fost reținuți

Medicul de familie și soțul ei, suspectați că au eliberat adeverințe de vaccinare false pentru 10 fotbaliști, au fost reținuți joi și plasați în arestul Poliției Dâmbovița, au declarat surse pentru G4Media.

Context:

Trei percheziții au loc în această dimineață la mai multe domicilii din comuna Corbii Mari, Pucioasa și Aninoasa, la persoane suspectate că au eliberat certificate de vaccinare false, anunță IPJ Dâmbovița.

Conform surselor G4Media, antrenorul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și-a convins soția, medic de familie, să elibereze adeverințe de vaccinare false pentru 10 jucători ai echipei, pentru a putea participa la competiții sportivei.

Comunicatul transmis joi de IPJ Dâmbovița:

La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.

Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale