Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, a decis Curtea de Apel București, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Instanța l-a achitat, însă pentru acuzația de primire de foloase necuvenite. De asemenea, judecătorii i-au redus numărul de zile de muncă în folosul comunității la jumătate, de la 120 la 60.

Medicul Burnei rămâne și cu interdicția de a profesa în sistemul public de sănătate, dar i-a fost redusă perioada de la 5 ani, cum era în primă instanță, la 2 ani.

În primă instanță, el fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai- decembrie 2016, a luat mită 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinți. Mita ar fi fost primită de Burnei fie direct, dacă sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, dacă cererile acestuia se ridicau la sume mari în euro. Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.