Metallica donează 750.000 de dolari pompierilor din Australia

Trupa Metallica a anunțat că va dona 750.000 de dolari australieni (aproximativ 515.000 dolari americani) serviciului de pompieri voluntari din regiunea New South Wales şi autorităţilor din Victoria, prin intermediul fundației lor caritabile All Within My Hands.

Membrii trupei au spus că s-au simțit „copleșiți” de incendiile sălbatice care afectează Australia.

„Distrugerea rezultată și efectele devastatoare asupra tuturor rezidenților, animalelor, mediului și a terenului incredibil din Australia este cu adevărat dezolant”, au spus aceștia.

Aceştia şi-au îndemnat fanii să li se alăture pentru a face tot ce ce poate face pentru a ajuta şi au furnizat informații și link-uri către organizațiile de pompieri australiene.

Incendiile de vegetaţie care fac ravagii în Australia au mistuit peste 10,7 milioane de hectare – o suprafaţă mai mare decât cea a Portugaliei. Cel puţin 26 de persoane au murit şi mii de locuinţe au fost au fost distruse de flăcări.

De asemenea, aproximativ un miliard de animale au pierit în incendii, potrivit profesorului Chris Dickman, de la Universitatea din Sydney. Cifra avansată recent, de 1 miliard de vieţuitoare decedate, se bazează pe un raport din 2007 al World Wild Fund for Nature (WWF) care a estimat densitatea faunei sălbatice pentru a analiza impactul defrişărilor din NSW.

surs: green-report.ro