Metropolitan Opera îl suspendă pe dirijorul James Levine din cauza acuzațiilor de abuz sexual

Metropolitan Opera l-a suspendat duminică pe dirijorul James Levine în contextul în care acesta a fost acuzat de abuz sexual pentru fapte care ar fi avut loc între anii 1960 și 1980.

Levine nu va fi implicat în nicio activitate a Met, inclusiv concertele programate în acest sezon„, a anunțat instituția într-un comunicat.

„În timp ce așteptăm rezultatele investigației, în baza acestor noi informații Met a luat decizia de a acționa acum”, a declarat Peter Gelb, managerul general al Metropolitan Opera. „Aceasta este o tragedie pentru orice om a cărui viață a fost afectată”, a adăugat el.

The New York Times, care citează un dosar al poliției din 2016, a relatat sâmbătă că dirijorul de 74 de ani a abuzat sexual un bărbat în urmă cu trei decenii, începând din perioada în care acesta era adolescent.

The Times a publicat apoi acuzații din partea altor doi bărbați care au declarat că Levine i-a abuzat sexual când erau adolescenți.

Instituția a precizat anterior că este „profund tulburată” de relatările din presă despre presupusul comportament al lui Levine și a anunțat că efectuează o investigație.

James Levine a negat acuzațiile, relatează ziarul. Cazul este ultimul dintr-o serie amplă în care personalități de prim-plan din industria de divertisment sunt acuzate de hărțuire sexuală