Regizorul Michael Haneke va crea primul său serial TV

Regizorul şi scenaristul austriac Michael Haneke, cel care a regizat filmele „Iubire” (Amour-2012) sau „Panglica albă” (The White Ribbon-2009), va crea primul său serial de televiziune, „Kelvin’s Book”, anunţă societatea germană de producţie UFA Fiction.

”Kelvin’s Book” este o dramă distopică ce se desfăşoară în viitorul apropiat, după cum informează hollywoodreporter.com. Serialul va avea 10 episoade şi va urmări povestea unui grup de tineri care este nevoit să aterizeze de urgenţă în afara ţării lor.

„După zece filme TV şi 12 filme, voiam să spun o poveste mai lungă”, a declarat Haneke, citat de acelaşi site. Producătorii executivi ai serialului vor fi Benjamin Benedict şi Nico Hofmann.

Michael Haneke este unul dintre cele mai importante nume ale cinematografiei europene din prezent. În 2012 a fost premiat cu „Palme d’Or“ la Festivalul de Film de la Cannes în 2012, pentru „Amour“, precum şi cu Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj străin, în 2013. În 2006, el a câştigat premiul juriului la Festivalul de Film de la Cannes, cu pelicula „Ascuns/ Caché“, iar în 2009 a obţinut trofeul Palme d’Or cu pelicula „Panglica albă“. În 2010, cineastul austriac a primit titlul de Comandor al Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al Culturii.