Ministerul rus al Apărării: Ucraina vrea să invadeze Transnistria

transnistria

Ministerul rus al Apărării a acuzat joi Ucraina că plănuiește să invadeze regiunea separatistă Transnistria după o operațiune sub steag fals, a relatat agenția de presă RIA Novosti, citată de Reuters.

Reprezentanții Ministerul Rus al Apărării au declarat că Ucraina plănuiește să organizeze un atac al forțelor pretins rusești din Transnistria ca pretext pentru invazie, potrivit RIA.

Și agenția de știri TASS scrie că Ucraina vrea să invadeze Transnistria „în viitorul apropiat”, la care vor participa și membrii ai regimentului Azov.

„Potrivit informațiilor disponibile, regimul de la Kiev pregătește în viitorul apropiat o provocare armată împotriva Republicii Moldovenești Nistrene, care va fi efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formațiunii naționaliste Azov (recunoscută ca organizație teroristă în Rusia și interzisă – comentează TASS)”, a precizat ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărăii susține că ucrainenii vor să dea vina pe Moscova pentru conflict iar „sabotorii ucraineni implicați în invazia înscenată vor fi deghizați în uniforme de militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

Occidentul a instruit guvernul de la Chișinău să oprească orice interacțiune cu administrația transnistreană susținută de Moscova, a declarat ministrul adjunct de externe rus Mihail Galuzin, scrie agenția de știri TASS.

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a acuzat Moscova la începutul acestei luni că plănuiește o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul și a atrage Transnistria în războiul său.

Regiunea majoritar vorbitoare de limbă rusă s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990. După destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, separatiștii pro-ruși au purtat un război sângeros cu forțele guvernamentale moldovenești.