Ministrul Culturii, Corina Șuteu, nu mai demisionează

update, ora 12.30

Premierul Dacian Cioloş a discutat în cursul dimineții, la Palatul Victoria, cu ministrul Culturii, Corina Şuteu, despre priorităţile acesteia până la finalul mandatului, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. 

Au fost discutate câteva aspecte legate de sprijinul acordat Ministerului Culturii. Împreună s-au pus de acord asupra câtorva priorităţii pe care doamna Corina Şuteu le va urmări până la finalul mandatului", a declarat Iolu. 

 

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, va demisiona

20 octombrie 2016, ora 22.30

Potrivit unor surse guvernamentale citate de TVR, Ministrul Culturii, d-na Corina Șuteu urmează să demisioneze în cursul zilei de joi, 20 octombrie. Motivul îl constituie eșecul înregistrat de proiectul achiziției de către România a lucrării lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului".

Mandatul doamnei Corina Șuteu la conducerea Ministerului Culturii a fost marcat și de alte eșecuri: proiectul noii legi a cinematografiei, numirea în posturi de directori ai unor instituții subordonate a unor persoane care nu au trecut etapele eliminatorii ale concursurilor de manageri.

Informația nu a fost confirmată oficial.