Ministrul Educației: Posibil ca școlile din București să treacă la cursuri online la mijlocul lunii octombrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie și că cei peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori diagnosticați cu Covid la o săptămână după începerea școlii sunt rezultatul infectărilor de la sfârșitul vacanței și ”nu au legătură cu școala”. ”Infectările din școală se vor vedea la sfârșitul lunii septembrie”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus duminică la Digi24 că de luni elevii din 13 localități din țară vor face cursuri online, pentru că rata de infectare din acestea a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.
Potrivit acestuia, dacă trendul se menține ascendent, și elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie.
„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.
Cazurile Covid din prima săptămână de școală sunt din ”cauza socializării din vacanța de vară”
Potrivit ministrului Educației, peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu noul Coronavirus. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate, iar în total peste 17.000 de elevi vor face ore online.
„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, la Digi24, ministrul educației