Ministrul Transporturilor anunță câștigătorul licitației pentru autostrada Sibiu-Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut un anunț important în legătură cu proiectarea și execuția tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș, parte a secțiunii 13, Boița-Avrig-Mârșa, având o lungime de aproximativ 14 kilometri. Valoarea contractului a fost stabilită la 1,89 miliarde de lei fără TVA.

Sorin Grindeanu a comunicat această veste vineri printr-o postare pe platforma Facebook, subliniind că aceasta reprezintă un nou pas important în construcția autostrăzii Sibiu-Făgăraș, parte a A13. Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Valoarea contractului, care va fi finanțat din Programul Transport, se ridică la suma de 1,89 miliarde de lei fără TVA. În cadrul acestui contract, antreprenorul este responsabil de construcția a 6 viaducte și 17 poduri, inclusiv un viaduct de 911 metri cu complexitate tehnică ridicată. Printre acestea se numără Viaductul Nod Boița, care traversează DN 7, breteaua 1 și breteaua provizorie de descărcare în DN7. Semnarea contractului va avea loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și după soluționarea acestora, dacă vor exista.

Ministrul Grindeanu a subliniat că, în prezent, au fost semnate deja contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 de kilometri ai autostrăzii Sibiu-Făgăraș, acoperind tronsoanele 3 și 4, precum și un drum de legătură. De asemenea, sunt în fază finală de evaluare ofertele pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 2, Avrig-Mârșa – Arpașu de Jos, cu o lungime de 19,92 de kilometri.

Autostrada Sibiu-Făgăraș, cu o lungime totală de 68,04 de kilometri, face parte din secțiunea A13 și va asigura legătura între Sibiu și Bacău, cu o lungime totală de aproximativ 297 de kilometri.

Această evoluție semnificativă în construcția autostrăzii Sibiu-Făgăraș reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii de transport din România și va contribui la îmbunătățirea conexiunilor rutiere în țară.