Ministrul Transporturilor solicită măsuri urgente după anularea mai multor curse TAROM

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut managementului companiei aeriene naționale TAROM să ia măsuri urgente după ce mai multe curse au fost anulate luni din cauza „indisponibilității” personalului navigant. Grindeanu subliniază că prioritatea trebuie să fie asigurarea personalului navigant necesar pentru buna funcționare a companiei, nu menținerea în schemă a unor persoane care nu contribuie eficient.

„Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală! Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia deciziile administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM”, a afirmat ministrul Grindeanu.

Ministrul a accentuat necesitatea de a prioritiza asigurarea personalului navigant. „Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM!”, a declarat Grindeanu.

El a solicitat, de asemenea, o comunicare publică detaliată din partea Directorului General al TAROM, prin care să fie anunțate soluțiile identificate pentru rezolvarea acestor probleme.

Luni, trei curse TAROM spre și dinspre Cairo, Beirut și Amman au fost anulate din cauza „indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor”. Alte curse pe rute importante, precum Budapesta, Iași, Madrid, Amsterdam, Paris și Frankfurt, au fost, de asemenea, anulate. Aceste anulări au cauzat perturbări semnificative pentru pasagerii afectați, subliniind necesitatea unui plan de acțiune rapid și eficient din partea conducerii TAROM.

În contextul acestor evenimente, ministrul Grindeanu a subliniat că este esențial ca echipa managerială să răspundă prompt și eficient pentru a restabili încrederea în compania națională de transport aerian. „Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, a precizat ministrul.