Mircea Geoană lider în sondaje pentru alegerile prezidenţiale

Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, se profilează ca principalul favorit pentru alegerile prezidențiale, având 25,3% dintre intențiile de vot ca candidat independent. Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, el este urmat de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă și alții.

Peste 57% dintre respondenți au declarat că vor merge sigur la vot. Din acest sondaj, în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, Geoană ar învinge clar contracandidați precum liderul AUR, George Simion, sau Emil Boc. Totuși, în cazul unui duel electoral între Emil Boc și Marcel Ciolacu, rezultatul ar fi extrem de strâns, cu Boc având un avantaj minim.

Remus Ștefureac, directorul general al INSCOP Research, subliniază că datele arată „preferința în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanța celorlalți candidați susținuți de un partid”.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 22 septembrie, cu un eșantion de 1550 de persoane, având o eroare maximă admisă a datelor de ± 2,49%.