„Miss Sueño”, regizat de Radu Potcoavă, câştigător la Festivalul Internaţional de Film Huesca

Scurtmetrajul „Miss Sueño”, în regia lui Radu Potcoavă, a avut premiera românească la competiţia de scurtmetraje a programului Zilel Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

La festivalul de la Huesca, „Miss Sueño” a fost selectat în competiţia internaţională alături de scurtmetraje din Franţa, Canada, Polonia, Italia şi Rusia.

Din distribuţie fac parte Aurora Păunescu (foto sus), Olimpia Melinte, Bogdan Dumitrache şi Marin Grigore. Filmul este dedicat memoriei lui Călin Potcoavă, care urma să facă parte din echipa de producţie.

Producţia o are în centru pe Roxana, care se pregăteşte să părăsească România pentru a se muta la Madrid. Ajutată de Dan şi soţia lui, Alina, este înştiinţată că va găsi curând un loc de muncă în capitala spaniolă. Ce nu ştie Roxana este că va deveni victimă a unei reţele de trafic de persoane.

Regia şi scenariul sunt semnate de Radu Potcoavă, imaginea a fost realizată de Andrei Butică, montajul – de Cătălin Cristuţiu, sunetul – de Alex Dragomir şi regia artistică – de Mălina Ionescu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Robert Fiţa si Ioachim Stroe, iar producător executiv este Alina Tarbă.

Distincţia International Danzante constă într-un trofeu şi suma de 5.000 de euro, iar pelicula va intra automat în competiţie pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun scurtmetraj/live action short film” a premiilor Oscar.