Miting de susținere pentru Palestina în centrul Bucureștiului

Getting your Trinity Audio player ready...

În centrul Bucureștiului, la Universitate, s-a desfășurat sâmbătă un miting de susținere pentru Palestina, la care au participat câteva sute de persoane. Protestatarii au scandat lozinci precum „opriți războiul, opriți măcelul”, „free Palestine” și „salvați copiii din Gaza”.

La eveniment au participat atât români, cât și cetățeni sirieni și alte persoane care vorbesc engleză sau arabă. Un imam a ținut un discurs în limba arabă în mijlocul protestatarilor. Printre participanți s-a remarcat și „stegarul dac”, cunoscut pentru prezența sa la diverse manifestații din ultimii ani, fluturând un imens steag al României.

Din discuțiile cu participanții la miting, unii dintre ei au recunoscut că Hamas este o organizație teroristă, în timp ce alții au susținut că Hamas apără un teritoriu preluat de israelieni cu 75 de ani în urmă.

Forțele de ordine au organizat un perimetru strict în zona mitingului, cu acces controlat și filtrat de jandarmi. Organizatorii evenimentului, Asociația Comunității Palestiniene din România, au anunțat că mitingul a început la ora 16 și s-a desfășurat într-o atmosferă calmă.