Moțiunea simplă împotriva lui Alexandru Rafila a fost respinsă

Getting your Trinity Audio player ready...

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cu un vot final de 161 împotrivă, 89 pentru, 15 abțineri și un deputat care nu a votat.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a criticat vehement decizia de respingere, declarând: „Neglijenţă criminală şi crimă cu premeditare, astăzi, PNL-ul laş, l-a salvat a treia oară pe fiul generalului Alexandru Rafila, şeful securităţii din Arad, care a condamnat la moarte 27 de ţărani din Arad care s-au opus colectivizării”. A continuat să acuze că Rafila a tăiat finanțarea pentru proiecte cruciale, cum ar fi o maternitate în Arad și un spital de pneumoftiziologie în Brașov, acuzându-l de „acte criminale cu premeditare”. De asemenea, a adus în discuție lipsa de medicamente, atribuind PNL-ului „cel mai toxic, leneș și incompetent ministru din istoria României”.

În replică, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a afirmat: „Rugați-i pe colegii de la USR să vă asculte, că pleacă. Domnul Drulă a plecat.” A făcut astfel referire la plecarea ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, din Guvern.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns acuzațiilor și a catalogat moțiunea ca fiind plină de „minciuni, calomnii repetate și dezinformare”. El a subliniat că semnatarii moțiunii au continuat să dezamăgească, atât în trecut, cât și în prezent, și a susținut că sunt afirmații neadevărate în textul moțiunii.

În timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților, deputații din Opoziție au afișat pancarte în care cereau demisia ministrului Sănătății. Dezbaterile intense și pasionale au subliniat tensiunile politice legate de gestionarea domeniului sănătății în România.