Muzeul Municipiului București lansează online o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei

Muzeul Municipiului București va publica online, pe site-ul sau www.muzeulbucurestiului.ro, o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei.

In acest mod, institutia muzeala oferă un dar inedit comunității, transpunând conținut relevant despre toate expozițiile tematice și permanente, precum și despre istoria reședințelor muzeale, în filme documentare puse la dispoziția tuturor celor interesati.

Informații noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de experții MMB în interviurile pe care le-au acordat. Este, pentru lumea muzeală, o nouă manieră de a comunica online și de a prezenta materiale cu valoare adăugată.

Muzeul Municipiului București îi invită pe amatorii de filme documentare să vizioneze toate cele 26 de pelicule în tihna propriei locuințe, urmând ca apoi, atunci când vor vizita expozițiile, să vadă cu alți ochi și să înțeleagă în profunzime și detaliu tot ceea ce li se va revela spre cunoaștere.
O serie specială, intitulată „București – prezent și prognoză”, este dedicată istoriei Capitalei. Pe parcursul a patru episoade speciale se pătrunde în Timpul Orașului București. Istoria sa începe din Evul Mediu, apoi sunt oferite detalii despre Bucureștiul secolelor XIX și XX și ajunge până în prezent. Miniseria oferă o perspectivă integrată referitoare la viața strămoșilor noștri, ajungând până la viața bunicilor noștri de acum 100 de ani. Firul narativ descrie și anii de război și de ocupație străină pentru o bună parte din România, printre care și Capitala țării. De la discurs, la vestimentație, de la cotidian la sistemul medical, regalitate și noi mitologii politice, toate sunt incluse în această video-biografie istorică.
Alte filme documentare poartă titluri precum: Istoria Palatului Suțu și a rolului său în istoria bucureșteană * Cum se dezvăluie publicului secretele aristocraticului Palat Suțu * Povestea înființării Pinacotecii Muzeului Municipiului București * Rolul Pinacotecii Muzeului Municipiului București în viața cetății * La Observator, călătorești printre stele cu ajutorul aparaturii ultraperformante * Cine este amiralul care a construit o casă ca o navă, de unde poți să vezi tot cerul * Ce poți afla vizitând Muzeul Victor Babeș despre acest mare savant român * Misterele Muzeului Vârstelor de la Casa Filipescu-Cesianu * Casa lui Theodor Aman, prima casă-atelier de artist din România * Clădirea ce adăposteşte Muzeul Gheorghe Tattarescu, monument istoric din 1951 * Cine a locuit și creat în Casa Storck, o reședință ca o Grădină a Edenului * Pe urmele trecutului. Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” * Cum s-a concretizat pasiunea profesorului Minovici pentru arta poporului nostru * Secretele Vilei „cu clopoței” sau „a neodihnei” se dezvăluie neîncetat publicului * Prima reşedinţă a lui Vlad Țepeș din inima Bucureștiului * Muzeu memorial dedicat unuia dintre cei mai charismatici actori români * Colecţia de artă „Ligia şi Pompiliu Macovei” din reşedinţa particulară a donatorilor * Pinacoteca se dezvăluie de la avangardă la ariergardă * „Muzeul de Arheologie” de la Casa Filipescu-Cesianu: Zeițe și șamani în credințele străvechi * Chipul lui Mihai Viteazu de la Palatul Suțu * Istoria europeană a străzii Lipscani din București * „Ex libris meis” – „Din cărţile mele”.
Toate filmele documentare pot fi vizualizate accesând link-ul:
http://muzeulbucurestiului.ro/filme-documentare.html

Aceasta este prima serie a proiectului, noi filme documentare urmând a fi prezentate și postate pe site-ul Muzeului Municipiului București îndată după finalizarea lor, informeaza comunicatul institutiei muzeale.