Muzeul Național Brukenthal lansează propriul parfum

Getting your Trinity Audio player ready...

Muzeul Național Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România și primul din Europa de sud-est, va lansa propriul parfum în două variante, pentru femei și bărbați, pe 24 noiembrie. Evenimentul va avea loc la Palatul Brukenthal din Piața Mare, Sibiu.

Parfumul masculin, denumit „Brukenthal”, este inspirat de personalitatea și gusturile variate ale fondatorului muzeului, baronul Samuel von Brukenthal. Acesta este descris ca un efluviu puternic și complex, cu note de smochin, prune coapte, cireșe, tonka, iris, vetiver, osmanthus și mahon, reflectând călătoriile și pasiunile baronului.

Varianta feminină, numită „Sophia”, după soția baronului, este un parfum floral și pudrat, evocând eleganța și rafinamentul secolului 18. Notele dominante de gardenie și flori de portocal sunt însoțite de accente subtile de bergamotă, creând o aromă care emană feminitate și grandoare rafinată.

Parfumurile au fost create în colaborare cu Matca, singurul atelier de parfumuri din ingrediente naturale din județul Sibiu. Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal, a subliniat că această inițiativă este parte a eforturilor de a continua și dezvolta moștenirea culturală a muzeului, alături de alte produse de brand precum vinul Baronului și ciocolata Brukenthal.

Parfumurile vor fi disponibile pentru achiziție în magazinul Palatului Brukenthal și în căsuța Brukenthal din Târgul de Crăciun din curtea Muzeului, începând cu 24 noiembrie.