Nelu Tătaru: Vlad Voiculescu va fi audiat în Parlament

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămureşte problema listelor cu testarea pe judeţe, a anunțat președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră corect „pe fond” demersul actualului ministru Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele Covid pe judeţe, dar trebuie să existe unele avize.

„Da, pe fond, mi se pare corect (demersul – n.r.). O transparență trebuie să existe, informarea trebuie să existe, dar acele lucruri pe care noi le considerăm amănunte și care înseamnă asumarea și corectitudinea unor date cu avizarea de către instituția respectivă trebuie să existe”, a declarat Nelu Tătaru miercuri, la RFI.

Nelu Tătaru a mai spus că cifrele privind testarea pe județe nu sunt pe înţelesul populaţiei și că ele trebuie puse în context.

„Acele cifre seci, cum se spuneți dvs. sau statistici nu cred că sunt pe înțelesul populației și nu merg doar să mă gândesc la avize, mă gândesc la a prezenta într-un anumit context fiecare din acele date pe care le-am dat populației. Faptul că am luat o bază de date și am prezentat-o, dacă într-adevăr este așa, mi se pare oarecum ceva brut, pe care încerci să-l prezinți populației, pentru a arăta o transparență. Nu, eu sunt adeptul prezentării unor date într-un context epidemic și pe înțelesul fiecăruia. Dincolo de acest lucru, mă întorc la ce spuneați dvs., la avizarea unor date. Da, avizarea unor date, dacă nu fac atingere către date personale, GDPR-ul sau către anumite zone de vaccinare, să spunem, care reprezintă unități militare sau reprezintă alte structuri care au un anumit regim”, a afirmat fostul ministru.

El a mai precizat și că ministrul Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămurește problema.