Netflix a achiziționat drepturile pentru ultimul film neterminat, al regizorului Orson Welles

O veste bună pentru cinefili și admiratorii regizorului Orson Welles, platforma de filme online Netflix a achiziționat drepturile pentru ultimul film al regizorului american, care va fi montat și finalizat sub supravegherea unuia dintre producătorii din timpul filmărilor.

"The Other Side Of The Wind" a fost filmat, cu intermitențe, între 1970 și 1976, însă nu a mai fost terminat de cineastul recompensat cu Oscar pentru "Citizen Kane"(1941).

Eșecul finalizării filmului a fost cauzat, printre altele, de răcirea relațiilor dintre Orson Welles și principalul finanțator al proiectului, iranianul Mehdi Bushehri, fratele șahului Iranului.

Cunoscutul regizor spera că acest film va marca revenirea sa în prim plan.

Cariera lui Orson Welles, marcată de câteva filme foarte apreciate de critici, include mai multe filme nefinalizate, printre care "Don Quijote", "The Deep" și "The Merchant of Venice".

Netflix a încredințat finalizarea filmului lui Frank Marshall, unul dintre producătorii proiectului la momentul filmării. De atunci, californianul a lucrat la zeci de filme de succes, printre care "Back to the Future", "Indiana Jones", "The Bourne Identity" sau "Sully".