Nicolae Ciucă ezită să fie de acord cu Iohannis în problema plagiatelor

Acuzat de plagiat nu doar el, ci și secretarul general al PNL, Nicolae Ciucă a avut un moment de ezitare, luni, când a fost întrebat dacă mai este de acord cu declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la plagiatori.

Șeful statului a declarat în 2011 că „plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democrații consolidate.

„Este o declarație a președintelui țării care contează pentru fiecare dintre noi. Doar că este vorba de un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanțe”, a răspuns Nicolae Ciucă, după un moment vizibil de ezitare.

 

Anterior, premierul fusese întrebat dacă s-a schimbat poziția PNL față de plagiat, iar Ciucă a răspuns: „au existat discuții prin care s-a prezentat care e poziția noastră. Există justiție în România. De la acuzare la verdict final este timp timp. Lăsăm să se deruleze procesul în instanță, când vom avea o decizie finală ne vom pronunța”. 

Atât premierul Nicolae Ciucă, cât și ministrul de Interne, Lucian Bode, sunt acuzați că au plagiat în teza de doctorat. Ambii s-au adresat justiției pentru a scăpa de aceste acuzații.