Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a fost operat de urgență la Timișoara

Getting your Trinity Audio player ready...

Nicu Covaci, emblematicul lider al trupei Phoenix, a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pe creier vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara. La venerabila vârstă de 76 de ani, compozitorul și interpretul a fost diagnosticat cu un „proces expansiv intracranian”, termen medical ce indică prezența unei tumori cerebrale.

Problemele de sănătate ale lui Covaci au început să se manifeste cu aproximativ două săptămâni în urmă, când artistul a observat simptome alarmante precum amorțeala feței și afectarea vederii. Aceste simptome l-au determinat să își efectueze un RMN, ale cărui rezultate au indicat necesitatea unei intervenții chirurgicale urgente.

Echipa de specialiști în neurochirurgie de la Spitalul Judeţean Timişoara, condusă de medicul Horia Pleş, a efectuat o intervenție complexă, care a durat aproximativ 6 ore, pentru a extirpa tumora detectată. Mostrele prelevate din formațiunea tumorală au fost trimise la laborator pentru analize suplimentare, care vor stabili dacă tumora este benignă sau malignă.

Medicii implicați în operație au raportat că intervenția a decurs fără complicații, iar recuperarea lui Covaci pare să se desfășoare pozitiv. În prezent, artistul se află în secția ATI a spitalului, fiind încă intubat, dar există speranțe că va putea fi detubat în orele următoare.