Nicușor Dan a solicitat Consiliului General alocarea unor sume de bani care au fost deja cheltuite

În cadrul ședinței de Consiliu General de ieri au fost supuse la vot mai multe amendamente la buget, printre care și câteva susținute de Nicușor Dan.

Acesta a solicitat suplimentări de 400 mii lei la Opera Comică pentru Copii, respectiv 300 mii lei la PROEDUS, menționând că sumele sunt „pentru activitatea avută cu copiii în vacanța de acum câteva săptămâni”.

Informația a trecut neobservată în tensiunea generală care s-a creat de refuzul USR PLUS de a susține bugetul propus de Primărie. Aceste amendamente (care nu au întrunit numărul necesar de voturi) susținute de primarul Nicușor Dan sunt de fapt o aprobare post factum a unor cheluieli deja realizate de cele două instituții subordonate.

În ședința de Consiliul General, susținând aceste amendamente, primarul Nicușor Dan a spus: „[sunt] bani care au fost cheltuiți în vacanța de primăvară cu proiectele pentru copii și câteva aranjamente ale lor în limita bugetului pe care li l-am propus”.

Conform Legii finanţelor publice 500/2002, la art. 4 alin (3) și (4) se prevede specific că:

(3) Angajarea cheltuielilor din aceste bugete se face numai în limita creditelor bugetare aprobate.

(4) Angajarea şi utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovaţi, în condiţiile legii.

Intervenția primarului Nicușor Dan este la 1h51m: