Nicușor Dan conduce în topul preferințelor bucureștenilor

Getting your Trinity Audio player ready...

Un recent sondaj de opinie arată că, dacă alegerile locale din București ar avea loc duminica viitoare, actualul primar, Nicuşor Dan, ar obține 46,1% dintre voturi, fiind susținut de Alianța Dreapta Unită. Îl urmează Cristian Popescu Piedone, candidat din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), cu 41,1% și Cătălin Cîrstoiu, susținut de PSD și PNL, cu 10,01%. Mihai Enache, reprezentând AUR, ar aduna 2,3% dintre voturi, în timp ce un candidat independent ar primi 0,1%, iar alți candidați 0,4%.

 

Sondajul a fost efectuat de Verifield în perioada 10-17 aprilie, utilizând metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion de 1.800 de persoane, reprezentativ pentru variabilele socio-demografice ale populației Bucureștiului. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,31%, la un grad de încredere de 95%.

Din totalul respondenților, 68,6% au indicat că ar participa la vot pentru a-și exprima opțiunea în privința primarului Capitalei.

În ceea ce privește preferințele pentru Consiliul General al Capitalei, 57,3% dintre chestionați au declarat că vor vota. Dintre aceștia, 37,1% ar opta pentru lista comună PSD-PNL, 28,4% pentru Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), iar 8,9% pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Alte opțiuni incluse în sondaj sunt Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) cu 8,6%, Partidul REPER cu 5,7%, Partidul SOS cu 4,2%, Alianța AER (Partidul Verde și Partidul Ecologist Român) cu 2,8%, partidul Pro România cu 1,6%, UDMR cu 1,4%, un independent cu 0,6% și alte opțiuni cu 0,9%.