Nicușor Dan: Curtea de Apel a anulat partea din raportul ANI

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a obținut joi o victorie în justiție după ce Curtea de Apel București a anulat partea din raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) care îl declarase în stare de incompatibilitate și conflict de interese. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În februarie, ANI a susținut că Nicușor Dan a încălcat legea prin exercitarea simultană a funcției de primar și alte funcții de conducere în patru instituții sau servicii publice. Mai mult, ANI a argumentat că primarul a solicitat, în calitate de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), suplimentarea bugetului cu 3.000.000 lei și apoi, ca primar, a aprobat această suplimentare, încălcând astfel mai multe prevederi ale Legii nr. 161/2003.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul cu privire la posibile infracțiuni legate de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Aceasta după ce o amendă aplicată lui Nicușor Dan a fost achitată de Primăria Municipiului București și demersurile juridice au fost efectuate de Direcția Juridică a PMB în numele primarului.

Cu toate acestea, într-o clarificare adusă de primar pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan a menționat că Tribunalul București s-a pronunțat definitiv în cazul amenzii, stabilind că aceasta ar fi trebuit plătită de Primărie și nu de el.

Curtea de Apel nu a fost de acord cu toate cererile lui Nicușor Dan, respingând cererea de anulare a părții din raport care sesiza Parchetul cu privire la posibilele infracțiuni.

Nicușor Dan a fost prezent în sala de judecată și și-a susținut cauza în fața magistraților.