Nicuşor Dan: „E neserios să faci un proiect pentru Bucureşti în trei luni”

Getting your Trinity Audio player ready...

Într-o apariție la B1 TV, Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei, a catalogat drept „neserios” efortul PNL și PSD de a concepe un proiect pentru București într-un interval de doar trei luni, perioada rămasă până la alegerile locale. Cu o popularitate stabilă în sondaje, având un procentaj de 36% în cel mai recent sondaj, Nicuşor Dan se pregătește pentru o nouă confruntare electorală într-un context politic intens și competitiv.

Edilul a subliniat dinamica specifică alegerilor într-un tur, unde, după cum afirmă, „oamenii votează util”, anticipând o luptă strânsă între dreapta politică și PSD. Reamintind de victoria sa din 2020, când a reușit să învingă după 12 ani de administrație PSD în Capitală, Nicuşor Dan își îndeamnă susținătorii să evalueze realizările mandatului său și să îl sprijine în continuare în această „luptă” electorală dreapta versus PSD.

Referindu-se la potențialii săi adversari din partea PNL și PSD, Nicuşor Dan a criticat ideea de a putea dezvolta un plan viabil pentru București într-un termen atât de scurt, evidențiind seriozitatea și complexitatea administrării capitalei.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a menționat că partidul său încă nu a stabilit un candidat oficial pentru Primăria Generală a Capitalei, sugerând că mai este „suficient timp” pentru pregătirea campaniei electorale. El a adăugat că atât PNL cât și PSD efectuează sondaje de opinie pentru a identifica candidații cei mai potriviți care să răspundă așteptărilor cetățenilor.

În același timp, PSD București a confirmat, în unanimitate, susținerea Gabrielei Firea pentru candidatura la funcția de primar al Capitalei, marcând revenirea unei figuri proeminente în peisajul politic local. Deși oficial PNL și PSD au decis să participe pe liste separate în alegerile locale, zvonurile despre o posibilă candidatură comună la Primăria București persistă, semnalând o potențială alianță strategică între cele două forțe politice.

Această perioadă pre-electorală se anunță a fi una de maxim interes pentru electoratul din Capitală, având în vedere pregătirile intense ale partidelor politice, strategiile de campanie și potențialii candidați care se profilează pentru a prelua sau a menține controlul asupra administrației locale a Bucureștiului.