Nicușor Dan face lumină în sistemul termoenergetic al Capitalei

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a oferit detalii privind situația financiară a companiei Termoenergetica în relația cu ELCEN. În cadrul unei conferințe de presă, edilul a declarat că datoria companiei Termoenergetica față de ELCEN se ridică, în prezent, la suma de aproximativ 600 de milioane de lei. Pe de altă parte, a subliniat cu mândrie că datoria municipiului București față de Termoenergetica este zero, marcând astfel o etapă importantă în gestionarea eficientă a resurselor financiare ale orașului.

Nicușor Dan a adus în discuție și problemele financiare din trecut, menționând că, deși se pot recunoaște anumite pierderi anterioare, soluționarea acestora necesită un efort de audit. Acest demers este esențial pentru reajustarea unor prețuri, pe care Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu le-a actualizat la momentul potrivit. În acest context, primarul estimează că auditul va fi finalizat până la jumătatea lunii decembrie.

Mai mult, Nicușor Dan a menționat o hotărâre recentă a Consiliului General care a alocat 400 de milioane de lei pentru susținerea Termoenergetica. Se așteaptă, de asemenea, o nouă hotărâre care să aloce o sumă similară, având în vedere fondurile disponibile în cont, care se ridică la aproximativ 400 de milioane de lei.

Aceste declarații vin în contextul în care Bucureștiul își propune să modernizeze și să eficientizeze sistemul termoenergetic, asigurând astfel că locuitorii Capitalei beneficiază de servicii de calitate și de un sistem energetic sustenabil.