Nicuşor Dan: Sunt 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că s-au identificat 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector şi va cere prefectului atacarea lor în instanţă. Primarul a explicat că nu există câteva probleme punctuale la aceste PUZ_uri care ar putea fi corectate, ci este vorba despre faptul că ”aceste PUZ-uri sunt fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren”, relatează News.ro.

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că s-au identificat 23 de motive de nelegalitate la întocmirea PUZ-urilor de sector.

”O să cer prefectului municipiului Bucureşti să atace în instaţă cele 5 PUZ-uri de sector. În momentul în care el o face, ele vor fi suspendate şi prin acţăiunea prefectului”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă primarul general Nicuşor Dan.

Acesta a explicat că PUZ-urile au probleme fundamentale.

”Vă spun în momentul acesta doar atât: am identificat 23 de motive de nelegalitate pe cele cinci PUZ-uri de sector şi avem un raport asupra oportunităţii urbanistice a celor cinci PUZ-uri de sector întocmit de o echipă de urbanişti care spun, în esenţă, că aceste PUZ-uri nu au nişte probleme punctuale, cum ar fi un număr de, să zicem, o sută de terenuri la care schimb funcţiunea din spaţiu verde în spaţiu construibil, ci aceste PUZ-uri sunt fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren şi nu se pune problema ca ele să fie amendate parţial”, a precizat primarul.

Primarul Capitalei afirmă că ”urbanismul din Bucureşti este o golănie”.

”Aşa cum am spus, urbanismul din Bucureşti în ultimii 15 ani a fost o golănie şi apogeul golăniei este constituit de aceste PUZ-uri de sector. Ce fac aceste PUZ-uri de sector? Avem aici un exemplu: avem strada Matei Voievod – case parter, un etaj, două etaje, trei etaje – pe această stradă se propun imobile de 14 etaje pe o stradă cu profil de 7 metri. Înţelegem cu toţii ce înseamnă asta pentru traficul de pe această stradă şi mai înţelegem ce înseamnă pentru un locuitor, un cetăţean al Bucureştiului care şi-a cumpărat o casă pe strada asta, pentru a trăi într-un cartier liniştit. Şi el, cu banii lui de o viaţă, s-a dus şi şi-a cumpărat casă de pe strada asta pe care a plătit-o cu mai mult decât o casă dintr-o zonă aglomerată din Bucureşti, ca să aibă o viaţă liniştită. Dacă PUZ-ul Sector 2 rămâne în vigoare, mâine vecinul poate să construiască 15 etaje, să se uite la el în curte toţi cei 300 de noi vecini ai lui. Asta este o problemă”, a mai afirmat primarul.