Noile restricții luate în calcul de autorități: Magazine închise după ora 18.00, carantină de noapte de la ora 20.00

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește joi, când ar urma să fie decise noile restricții care vor fi impuse la nivel național, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și de pacienți internați la ATI. Conform unor surse oficiale, sunt luate în calcul restricții pentru weekend, precum închiderea magazinelor după ora 18.00 și carantina de noapte de la ora 20.00, față de 22.00, cum este acum.

 
Potrivit surselor citate, principalele restricții luate în calcul sunt doar pentru week-end. Două dintre propuneri sunt restricționarea circulației după ora 20.00 și închiderea magazinelor, inclusiv a mall-urilor, de la ora 18.00.
 
Propunerile CNSU ar urma să fie decise apoi de către Guvern, iar o ședință a Executivului este programată pentru joi, de la ora 17.00, conform surselor citate.
 
Până la acest moment, nu a fost convocată de către prefectul Capitalei și o ședință a Comitetului Municipal pentru Situația de Urgență București. Capitala a ajuns miercuri la o rată de infectare de 6,37, față de 6,22 marți.
  • „Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare. (…) Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Fac apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis.
El a spus că pentru Capitală este nevoie de restricții suplimentare și că speră ca reprezentanții Comitetului pentru situații de urgență București „să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru”.
  • „(…)Restricţii probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomeraţii şi probabil este nevoie de a reduce aceste aglomeraţii în special în weekend.
  • Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere şi pentru magazine, şi pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările şi este în interesul nostru al tuturor, în fond, dacă respectăm restricţiile îi ajutăm pe cei din prima linie, medicii, personalul medical şi ajutăm pe cei mai puţini norocoşi dintre noi care fac o formă mai gravă de boală”, a afirmat președintele.