Noua criză a gunoiului din Sectorul 1: Clotilde Armand cere să fie declarată stare de alertă

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere Prefecturii să fie declarată stare de alertă în sector din cauza situației sanitare, în contextul în care sectorul a început din nou să se umple de gunoaie, pentru că firma Romprest a oprit din nou colectarea acestuia. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand le promite bucureștenilor că „acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”.

 
Clotilde Armand a anunțat vineri pe Facebook că a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 „cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.
 
Ea spune că, în paralel, a avut discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și a ajuns la un acord.
  • „Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest.
  • Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1″, afirmă Clotilde Armand.
Ea le cere bucureștenilor să sune la Poliția Locală Sector 1 și să continue să reclame neridicarea gunoiului.
  • „Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele.
  • Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit”, mai scrie Clotilde Armand.