Numirea lui Abrudean la SGG provoacă tensiuni majore în coaliție

Liderii Coaliției nu au ajuns luni la un consens privind numirea secretarului general al Guvernului, susțin surse politice pentru HotNews.ro. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au tranşat în ședința Coaliției subiectul numirii lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului. O nouă discuţie pe acest subiect va avea loc miercuri, în coaliţie.

„Noi nu renunțăm la numirea lui Mircea Abrudean pe postul de secretar general al Guvernului”, au declarat surse din PNL după ședința Coaliției.

Reamintim că liberalii l-au acuzat luni pe premierul Marcel Ciolacu că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG). Este vorba despre Mircea Abrudean, a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului. 

Mircea Abrudean este un apropiat al lui Emil Boc, de altfel, susținut de acesta pentru funcția de secretar general al Guvernului. În Guvernul condus de Nicolae Ciucă, Abrudean era șeful cancelariei prim-ministrului.

Potrivit surselor HotNews.ro din ambele partide, Marcel Ciolacu l-ar fi informat pe Nicolae Ciucă încă de săptămâna trecută că sunt probleme cu numirea lui Mircea Abrudean la șefia Secretariatului General al Guvernului(SGG), invocând o recomandare a serviciilor secrete potrivit căreia Abrudean nu ar fi potrivit pentru a deține funcția de secretar general al Guvernului.