O femeie de 65 de ani a fost dezintubată din greșeală la Spitalul Victor Babeș din Capitală

O femeie de 65 de ani a murit joi seara, la Spitalul V. Babeș din capitală, după ce a fost dezintubată din greșeală de un brancardier. Brancardierul trebuia să ridice din salon altă persoană decedată și nu s-a uitat pe minitorul de la patul femeii.

„În seara zilei de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală,  în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se precizează în comunicatul transmis de Poliție.

Potrivit surselor G4Media, un doctor ar fi anunțat la 112 că o pacientă a decedat în secția de Terapie Intensivă după ce un brancardier a dezintubat-o din eroare. Pacienta S. M. (diagnosticată cu Covid-19) fusese internată în 25 noiembrie.

„Brancardierul trebuia să ridice o moartă din salonul în care se afla și femeia intubată. Nu s-a uitat pe monitor să vadă că femeia trăia și a dezintubat-o”, a informat o sursă din cadrul spitalului pentru G4Media.

La spital s-a deplasat o echipă de la Serviciul Omoruri al DGPMB iar brancardierul este acum în custodia Poliției.