Oficial: Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să formeze guvernul

Într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. Votul urmează să fie dat mâine, printr-o procedură specială.

„Având în vedere situația specială am decis și am făcut aceste consultări sub formă de teleconferință. Am discutat cu tote partidele și pot să trag câteva concluzii. Prima, toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive.

Toate abordările au fost consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză în care nu e loc de răfuieli politice, e nevoie de soluții și asta foarte urgent. În cadrul acestor consultări am primit o singură propunere.

Avem în momentul de față un guvern în funcțiune. Guvernul Ludovic Orban care a lucrat foarte serios și foarte bine indiferent dacă a fost cu puteri depline sau interimar. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite la timpul potrivit. Avem cazuri puține în România și ne dorim să .

Este de neimaginat să schimbăm totul peste noapte fiindcă atunci nimic n-ar mai funcționa.

Așadar, singura opțiune pe care am ărimit-o este Ludovic Orban și l-am desemnat pentru poziția de prim-ministru al guvernului.

Am promisiuni că se vor implica în Parlament pentru a trece în foarte scurt timp posibil deja mâine, să avem votul de învestire al Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții speciale. Mă aștept de la toate partidele să fie parte a acestui efort comun, în așa fel încât să ne concentrăm pe combaterea coronaviruslui.” a declarat Președintele Klaus Iohannis.