Opera pierde vechea sală a Senatului

Sala Omnia, vechea sală a Senatului, situată în zona Pieţei Revoluţiei, va trece din administrarea Operei Naţionale Bucureşti în cea a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în şedinţa de joi.

Guvernul a hotărât ca Sala Omnia, fost sediu al Senatului, situată în zona Pieţei Revoluţiei, să treacă din administrarea Operei Naţionale Bucureşti în cea a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB). ”Atribuirea sălii Omnia în administrarea centrului va facilita buna desfăşurare a activităţilor acestei instituţii, între care programe şi proiecte care contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecţiei si dezbaterii, cu scopul de a încuraja cercetarea, experimentul şi inovaţia din arta contemporană”, transmite Guvernul.

Imobilul va oferi condiţiile necesare pentru funcţionarea în mod corespunzător a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, în scopul dezvoltării şi promovării dansului contemporan, prin organizarea de evenimente: cursuri, proiecte, ateliere şi masterclass-uri destinate profesioniştilor, programe de cursuri destinate publicului larg, ateliere de compoziţie coregrafică şi improvizaţie, cursuri de management cultural şi ateliere de dans destinate elevilor de la liceele de coregrafie din ţară. CNDB este singura instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susţine, dezvolta şi promova dansul contemporan. Centrul prezintă anual o stagiune de spectacole în care sunt invitate producţii de dans contemporan româneşti şi străine, şi coproducţiile internaţionale. Vava Ştefănescu, managerul Centrului Naţional al Dansului, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că CNDB se va muta efectiv în sala Omnia peste doi ani şi jumătate, după ce spaţiul va fi reamenajat.