Orange a anunțat că a semnat achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile fostului Romtelecom la prețul de 268 milioane de euro

Orange România a anunțat luni că a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom).

Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane de euro, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane de euro, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți. Achiziția va accelera, în mod semnificativ, strategia Orange de a furniza servicii convergente fix-mobil pe piața locală.

Anunțul Orange nu spune nimic despre Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote), companie la care Telekom Romania Communicatiuons (fostul Romtelecom) deține 30% din acțiuni și nici ce se întâmplă cu participația statului român la Telekom Romania Communications (45,99%).

Ministrul Transporturilor Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat săptămâna trecută,  că statul român își va păstra un pachet minoritar de acțiuni în viitoarea entitate constituită prin achiziția Telekom Romania Communications (n.a fostul Romtelecom) de către Orange.