Orchestra Simfonică din Shenzhen a dat startul Festivalului RadiRo

Vineri seară, Orchestra Simfonică din Shenzhen sub bagheta dirijorului Lin Daye a dat startul celei de a treia ediții a Festivalului Internațional RadiRo, interpreții serii fiind pianista Zhang Zuo, una dintre cele mai bine cotate pianiste din China în plan internațional, și violonistul Gabriel Croitoru.

Este pentru prima dată când o orchestră simfonică din China concertează în România și este prima participare a unei orchestre din Asia la Festivalul RadiRo.

"Timp de nouă zile, cât va dura Festivalul RadiRo, această scenă va deveni un spațiu al călătoriei muzicale pe meridianele lumii! Vor concerta la Sala Radio orchestre simfonice din China, Norvegia, Germania, Austria, Marea Britanie și România. Suntem o voce puternică în rândul partenerilor noștri din întreaga lume. Radio România este lider de audiență la nivel național și, îndrăznesc să spun, unul dintre cei mai importanți actori culturali, prin proiectele noastre culturale și educaționale desfășurate dincolo de microfon. Iar muzica este miracolul care face posibilă depășirea tuturor frontierelor!", a declarat președintele director general Radio România, Ovidiu Miculescu, în discursul de deschidere a festivalului.