Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă să fie testate cât mai multe persoane pentru COVID-19

„Testați, testați, testați”.

Acesta a fost mesajul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a îndemnat luni țările să verifice mai multe persoane pentru COVID-19 – transmite Euronews.

„Cel mai eficient mod de a preveni infecțiile și de a salva vieți este ruperea lanțului de transmitere”, a spus Tedros Adhanom, directorul general al OMS.

„Și pentru a face asta trebuie să testăm și să izolăm. Nu putem lupta împotriva acestei pandemii dacă nu știm cine este infectat.”

De asemenea, Adhanom și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că virusul ajunge în țări cu venituri mici. COVID-19 se află acum în cel puțin jumătate din țările africane.

„Pe măsură ce virusul se deplasează în țările cu venituri mici, suntem profund îngrijorați de impactul pe care l-ar putea avea în rândul populațiilor cu prevalență mare de HIV sau în rândul copiilor subnutriți.

„De aceea, apelăm la fiecare țară și la fiecare individ să facă tot ce pot face pentru a opri transmiterea”, a spus Adhanom.

„Spălarea mâinilor va reduce riscul de infecție, dar este, de asemenea, un act de solidaritate, deoarece reduce riscul de a-i infecta pe alții din comunitate și din întreaga lume. Fă-o pentru tine, fă-o pentru alții.”

Actualizarea Organizației Mondiale a Sănătății vine cu Spania acum a patra națiune cea mai infectată din lume, după ce a raportat 1.000 de cazuri noi de coronavirus, luând infecții totale la 8.744.