Pădurea Mea. Elevii care plantează cel puțin 400 de copaci pot câștiga participarea într-o tabără

Echipe formate din cinci elevi și un profesor se pot înscrie, până pe 7 februarie, la prima ediție a programului „Pădurea Mea”. Elevii trebuie să planteze între 15 martie și 15 aprilie 400 de copaci. 10 echipe vor participa gratuit într-o tabără.

Pădurea Mea este un proiect organizat de EcoStuff și susținut de Profi și este destinat tuturor elevilor din clasele V-VIII din România.

„Implicându-se în proiectul Pădurea Mea, copiii vor învăța să folosească unelte, să planteze un copac, să recunoască și să identifice diferite specii de copaci, plante sau insecte și cum să manipuleze animale mici, fluturi, melci sau șopârle. De asemenea, își vor dezvolta perseverența, răbdarea și imaginația, lucrul în echipă și responsabilitatea față de mediu”, transmit cei de la EcoStuff.

Perioada de desfășurare a proiectului începe în 10 Februarie 2020 și continuă cu anul școlar 2020-2021. Începând cu 27 Ianuarie și până în 7 Februarie, școlile și echipele de elevi interesate se pot înscrie în prima ediție a acestui proiect.

Fiecare școală interesată să participe trebuie să își formeze o echipă de cinci elevi, sub îndrumarea unui cadru didactic. Aceasta echipă devine ambasadorul proiectului „Pădurea Mea” în școala pe care o reprezintă.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă această echipă este să organizeze o acțiune de plantare de copaci în 21 Martie, de Ziua Mondială a Pădurii sau în oricare altă zi din Luna Pădurii, 15 Martie – 15 Aprilie. În acest interval trebuie plantați cel puțin 400 de copaci, pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Fiecare activitate organizată și realizată va trebui documentată foto sau video pentru a fi validată de organizatori. După finalizarea înscrierii echipa va primi mai multe informații despre organizarea activităților.

Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune de plantare de copaci participă gratuit în tabăra organizată special pentru ei în 18-23 August 2020.

În acordarea punctelor în vederea realizării clasamentului final și desemnarea celor 10 echipe care vor participa gratuit în tabără se va ține cont de:

  1. Cât de bine a fost organizată acțiunea de plantare
  2. Numărul de voluntari/participanți implicați
  3. Numărul copacilor plantați
  4. Locația aleasă pentru plantare
  5. Fotografiile și materialele video realizate in timpul acțiunii de plantare
  6. Pepiniera înființată (dacă va fi cazul)