Paolo Fresu şi Ralph Towner în România!

Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, anume concertul Paolo Fresu şi Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamaţi artişti vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepţie.

Evenimentul va avea loc în data de 14 mai 2016, la Sala Radio din Bucureşti, începând cu ora 20.00.

Albumul Chiaroscuro este o demonstraţie de virtuozitate muzicală, fiind, în acelaşi timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artişti, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

Chiaroscuro îi aduce împreună pe chitaristul Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca şi majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstraţie a tehnicii sale excelente, dar şi o ocazie pentru interacţiune muzicală. (The New York Times)

Luminos şi pe alocuri întunecat, evocând cafeaua şi croissantul de duminică dimineaţa, Chiaroscuro reprezintă colaborarea dintre veteranul ghitarist Towner şi minunatul trompetist din Sardinia, Paolo Fresu. Versiunea lor a clasicului Blue in Green de pe Kind of Blue sare imediat în evidenţă. (The Independent)

Biletele pentru acest eveniment au preţuri începând cu 95 lei, în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate din Reţelele Eventim, Bilete.ro şi IaBilet.ro.