Papa Francisc: Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României

Papa Francisc a ajuns în București, pentru o vizită de trei zile în România. Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe Aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen.

Papa Francisc a fost asteptat și de numeroși credincioși care i-au scandat numele și au fluturat stegulețe tricolore și stegulețe cu însemnele papale.

Prima călătorie a fost către Palatul Cotroceni, într-un autoturism Dacia Logan. Pe traseu a fost asteptat de sute de oameni care i-au făcut cu mâna.

Într-un discurs ținut în sala Unirii din Palatul Cotroceni Papa Francisc a salutat pe preşedintele Iohannis, pe premierul Dăncilă şi pe toţi cei prezenţi, în cazul Patriarhului Daniel a folosit formula „Cu mare iubire, îl salut pe Preafericitul meu frate Daniel”. „Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară”, a spus Suveranul Pontif. „Invoc asupra întregii populaţii a ţării, belşugul binecuvântărilor divine şi să vă protejeze Maica Domnului. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus el în finalul discursului. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în discursul rostit în prezenţa Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate şi că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.