Parlamentul European a votat azi noua legislație privind drepturile de autor

Europa a aprobat o revizuire profundă a normelor privind drepturile de autor, care lovește în marile companii de tehnologie care au susținut că schimbările vor fi costisitoare și vor limita libertatea de exprimare – transmite CNN.

Parlamentul European a aprobat modificări serioase care fac platforme precum YouTube să fie responsabile de încălcări ale drepturilor de autor comise de utilizatori.
Site-uri precum Știri Google ar putea fi, de asemenea, obligate să plătească editorilor pentru utilizarea fragmentelor din conținutul lor.
Propunerea a fost contestată de companiile de tehnologie care au avertizat că vor trebui să construiască filtre de conținut scumpe. Activiștii din Internet au susținut că schimbările ar duce la cenzură.
De partea cealaltă a dezbaterii au fost casele de discuri, artiștii și companii media. Aceștia au declarat că au fost necesare reforme pentru a actualiza protecția drepturilor de autor pe internet și pentru a se asigura că aceștia sunt plătiți în mod corespunzător pentru conținut.