Parlamentul European este pe cale să voteze o rezoluție care solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova

Getting your Trinity Audio player ready...

Parlamentul European este pe cale să voteze o rezoluție care solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an. Această rezoluție a fost inițiată de eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan.

Deși rezoluțiile Parlamentului European nu au efecte juridice, ele transmit semnale politice importante către alte instituții europene și statele membre. În cadrul unei dezbateri din plenul Parlamentului European, Siegfried Mureșan a subliniat dorința cetățenilor Republicii Moldova de a trăi în libertate și democrație, precum și aspirația lor de a deveni membri ai Uniunii Europene. Acesta a menționat sprijinul continuu oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova, atât financiar, cât și tehnic.

De asemenea, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recomandat anterior ca Republicii Moldova să i se acorde statutul de candidat pentru aderare, cu condiția continuării anumitor reforme.