Partidele lui Macron și Le Pen suferă înfrângeri categorice la alegerile regionale din Franța.

Adunarea Națională, partidul de extremă-dreaptă al Marinei Le Pen din Franța, nu a reușit să câștige în nicio regiune în al doilea tur al alegerilor regionale, conform estimărilor preliminare prezentate de presa franceză, conform Euronews.

Nici partidul lui Emmanuel Macron nu a înregistrat rezultate prea bune. Apatia a fost caracteristica principală a alegerilor, fiind înregistrată o prezență extrem de slabă – doar 34,5% dintre francezi s-au prezentat la urne.

Al doilea al tur al alegerilor regionale a reprezentat un test extrem de important pentru Marine Le Pen care a sperat că va putea câștiga măcar o regiune, după un prim tur cu un rezultat slab.

Estimările de duminică arată că prezența în al doilea tur este de 34,5%, conform presei franceze. Prezența se menține, astfel, aproape la fel de scăzută ca în primul tur, când 33% dintre francezi s-au prezentat la urne.

Politicieni și experți din Franța susțin că prezența extrem de redusă arată amplitudinea „crizei democratice” din Franța – mulți francezi nu mai văd niciun motiv să se prezinte la vot.