Patriarhia Română a anunțat suspendarea și amânarea tuturor pelerinajelor în Țara Sfântă

Getting your Trinity Audio player ready...

În urma declanșării războiului din Israel, aproape 800 de cetățeni români aflați în pelerinaj la Locurile Sfinte au fost surprinși de conflict. Patriarhia Română a oferit detalii despre situația acestora și măsurile luate pentru repatrierea lor.

Patriarhia Română a colaborat îndeaproape cu Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada României la Tel Aviv pentru a coordona repatrierea cetățenilor români. Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte din Ierusalim și Așezământul Românesc din Ierihon au servit ca locuri de refugiu pentru pelerini, mulți dintre ei găsind adăpost în bisericile acestor așezăminte.

Majoritatea pelerinilor români au reușit să se întoarcă în țară, provenind din diverse eparhii, inclusiv București, Cluj, Maramureș, Deva, Oltenia și Vâlcea. 250 dintre aceștia, care au călătorit cu Agenția de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române, s-au întors în două tranșe duminică. Alții sunt cazați în locuri sigure, unii chiar în Iordania, și se așteaptă să se întoarcă în funcție de aprobările autorităților militare israeliene.

Patriarhia Română a anunțat suspendarea și amânarea tuturor pelerinajelor în Țara Sfântă până la restabilirea condițiilor de siguranță. Patriarhia a mulțumit Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei României în Israel și Părintelui Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie pentru cooperarea exemplară în aceste momente dificile.